24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApel umanitar pentru Nepal

Apel umanitar pentru Nepal

Crucea Roşie Română lansează un apel umanitar de urgenţă în sprijinul victimelor cutremurului din Nepal.
Rapoartele de până acum arată ca zeci de mii de persoane au fost afectate de acest cutremur, iar acum se luptă să supraviețuiască din cauza lipsei de hrană, adăpost și apă potabilă. Crucea Roșie din Nepal în colaborare cu autoritățile naționale au luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de prima necesitate către populație.

Pentru a susține operațiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Federația Internatională a Societaților de Cruce Roșie si Semilună Roșie a lansat un Apel Internațional de Urgență. Suma necesară pentru asistarea a aproximativ 75.000 de persoane afectate  de dezastru este de 33 milioane euro.
Crucea Rosie Română se alătură eforturilor Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semiluna Roşie şi lansează „Apelul pentru Nepal”. Campania constă în colectarea de fonduri online şi direct, în conturile deschise special pentru acest apel.

Sumele colectate vor fi direcționate spre a fi utilizate de către Federația Internatională de Cruce Roșie si Semilună Roșie pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate şi se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile şi a facilităţilor sanitare, precum şi oferirea de hrana, asistenţă medicală şi suport psihologic populaţiei afectate.

Toţi cei care vor să sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, să doneze bani în conturile Crucii Roşii Române.

Începând de astăzi, Crucea Roșie Română extinde posibilitatea de a sprijini Apelul Umanitar pentru Nepal, prin contribuții la numărul scurt de sms 8829, unde se pot face donații de 2 euro/sms în toate cele trei linii de telefonie mobilă, Cosmote, Orange și Vodafone.
Pentru donaţii online se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro. Conturile speciale, în care pot fi depuse contribuţiile în bani, sunt deschise la BRD, Agenţia Piaţa Romană:
LEI: RO14BRDE410SV34436474100   /     EURO: RO02BRDE410SV34436714100

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS