10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru regiunea Olteniei şi pentru zona de munte.

Vremea în Oltenia

La începutul primei săptămâni, valorile termice vor scădea accentuat, de la maxime, în medie regională, de 24 de grade şi minime de 10…11 grade în data de 27 aprilie, până la 15 grade, miercuri, 29 aprilie, şi în jur de 5 grade în timpul dimineţii de joi, 30 aprilie. Apoi, deşi valorile termice vor marca o creştere treptată, se vor menţine, în general, uşor sub cele normale în această perioadă. Astfel, maximele se vor încadra între 17 grade în zilele de 30 aprilie şi 2 mai şi 23 de grade în data de 6 mai. Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie similară, cele mai scăzute minime, în medie de 6 grade, urmând să se înregistreze pe 3 mai, iar cele mai ridicate, de 10 grade, fiind aşteptate în jurul datei de 7 mai.  Vor fi posibile ploi slabe în aproape tot intervalul de prognoză, însă în jurul datei de 28 aprilie vor fi mai ales averse, însemnate cantitativ, şi se vor semnala pe arii mai extinse.

La munte

Debutul intervalului de prognoză va fi caracterizat de o scădere accentuată a valorilor termice, de la temperaturi maxime, în medie de 13…14 grade şi minime de 5…6 grade, până la 6…7 grade pe 29 şi 30 aprilie şi aproximativ -2 grade în dimineaţa zilei de joi, 30 aprilie. Până spre începutul săptămânii viitoare, regimul termic va avea variaţii de la o zi la alta, iar la jumătatea celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză va deveni apropiat de cel
înregistrat în primele zile. Se vor semnala precipitaţii aproape în fiecare zi, dar în 28-29 aprilie acestea vor cădea pe arii extinse, vor avea mai ales caracter de aversă şi, izolat, vor fi în semnate cantitativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS