16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia şi Italia au semnat o convenţie pentru evitarea dublei impuneri privind impozitele pe venit

România şi Italia au semnat o convenţie pentru evitarea dublei impuneri privind impozitele pe venit

România şi Italia au semnat, sâmbătă, la Riga, o convenţie pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pentru prevenirea evaziunii fiscale, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

Convenţia dintre România şi Italia a fost semnată, sâmbătă, în marja reuniunii ECOFIN de la Riga (Letonia), de ministrul român al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, şi de ministrul italian al Economiei şi Finanţelor, Pier Carlo Padoan.

„Prin convenţie sunt stabilite cote de impozit şi un tratament fiscal în avantajul contribuabililor din ambele state cu privire la impunerea, printre altele, a veniturilor din dobânzi, redevenţe, dividende, salarii, pensii, respectiv a veniturilor obţinute de studenţi, stagiari, profesori, cercetători, artişti de spectacol şi sportivi, dar şi a veniturilor obţinute din valorificarea capitalului. Totodată, aceasta reglementează şi aspectele referitoare la schimbul de informaţii, metodele de eliminare a dublei impuneri, nediscriminarea, procedura amiabilă, intrarea în vigoare şi denunţarea convenţiei”, se arată în comunicat.

„Convenţia va intra în vigoare la data ultimei notificări prin care statele contractante se informează reciproc cu privire la îndeplinirea procedurilor legale interne necesare pentru intrarea în vigoare, iar prevederile sale vor produce efecte începând cu prima zi a lunii ianuarie a anului calendaristic imediat următor”, mai precizează Ministerul Finanţelor.

Acest document va înlocui Convenţia aflată acum în vigoare, în acest domeniu, semnată în 1977.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS