10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcciza la combustibil nu va fi redusă în 2016

Acciza la combustibil nu va fi redusă în 2016

Deşi prevederea apărea în noul Cod Fiscal, românii nu vor plăti totuşi mai puţin pentru carburanţi. Comisia de Buget din Senat nu au fost de acord cu reducerea, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor la emisiunea „După 20 de ani”, moderată de Cristian Leonte la  PRO TV.
Ministrul Eugen Teodorovici a dezvăluit că reducerea accizei la carburanţi a fost eliminată de Comisia de Buget din Senat. Reducerea accizei, prevăzută în proiectul noului Cod Fiscal, era de 20% la de 18,62% la benzină fără plumb şi de 16,28% la benzină cu plumb.

Scăderea accizei ar fi contrabalansat efectul supraacizei pe litrul de carburant, taxa introdusă pentru a obţine fonduri destinate construcţiei de autostrăzi, potrivit declaraţiei premierului. Modificarea propusă de senatorii din comisia de Buget trebuie însă să fie aprobată şi de plenul Senatului şi să treacă şi de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Senatorii au mai modificat şi o altă prevedere importantă din noul Cod Fiscal, cea referitoare la eliminarea impozitului pe dividente. Comisia de Buget a propus că acest impozit să scadă de la 16% la 5% în loc să fie eliminat. Ministrul Finanţelor spune că, prin aceste două modificări, bugetul de stat va avea un plus de 3,5-4 miliarde de lei, dintre care peste 3 miliarde din menţinerea valorii accizei la carburanţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS