22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUE a selecţionat primul jandarm român care va lua parte la misiunea internaţională din Republica Mali

UE a selecţionat primul jandarm român care va lua parte la misiunea internaţională din Republica Mali


Maiorul Fotescu Gabriel Dumitru din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române este primul jandarm român care va participa la misiunea U.E – EUROGENDFOR din Republica Mali (Africa). Ofiţerul a fost selecţionat să participe la această misiune în urma promovării unui examen susţinut în faţa unei comisii formate din şase experţi din cadrul Uniunii Europene.

Examenul de selecţie s-a desfăşurat în limba franceză şi engleză şi a presupus o bună cunoaştere a cadrului legislativ şi organizatoric specific misiunii Uniunii Europene în Republica Mali. Pe lângă cunoştinţele teoretice, ofiţerului i-au fost testate abilităţile şi capacitatea de răspuns în situaţii de criză.

În cadrul acestei noi misiuni, cu durata de un an de zile, ofiţerul Jandarmeriei Române va fi instructor de ordine publică şi intervenţie profesională pentru efectivele de Jandarmerie, Poliţie şi Garda Naţională ale statului Mali, cu atribuţii în domeniul instruirii, reformării şi monitorizării sistemului naţional de poliţie din Republica Mali.

Premergător selecţiei organizate de reprezentanţii Uniunii Europene, maiorul Fotescu Gabriel Dumitru a absolvit Cursul Internaţional de Monitor Misiuni Internaţionale la Institutul de Studii pentru Ordine Publică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Maiorul Fotescu Gabriel Dumitru este absolvent al Academiei de Poliţie, promoţia 2001, iar până la momentul selecţionării pentru această misiune internaţională, a fost instructor în cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi – ‘Ochiuri’ din cadrul Jandarmerie Române.

EUROGENDFOR este un instrument poliţienesc al Uniunii Europene, format din unităţi de poliţie cu statut militar, puse la dispoziţie de către statele fondatoare în mod voluntar, pentru a întări capacităţile gestionării crizelor internaţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS