9.8 C
Craiova
marți, 26 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Cutremur cu magnitudinea de 7,9 grade Richter, în Nepal

Cutremur cu magnitudinea de 7,9 grade Richter, în Nepal

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,9 s-a înregistrat sâmbătă în apropiere de Kathmandu, capitala Nepalului, provocând pagube importante, au declarat oficiali locali, citaţi de Associated Press în pagina electronică. Ministrul Informaţiilor din Nepal, Minendra Rijal, a afirmat că epicentrul cutremurului a fost localizat la 80 de kilometri nord-vest de Kathmandu. Potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), seismul s-a produs la o adâncime de 11 kilometri.

Ministrul a declarat pentru postul NDTV că există informaţii privind pagube în capitală şi în împrejurimi, dar deocamdată nu se ştie dacă s-au înregistrat victime. El a adăugat că echipele de intervenţie au fost mobilizate în zonele afectate.

Valea Kathmandeu are o populaţie densă de aproximativ 2,5 milioane de locuitori, iar clădirile din zonă se află într-o stare precară. Cutremurul a fost resimţit şi în India şi Pakistan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Pediatri: Îi punem copilului mască de protecție? Ce tip?

Una dintre principalele măsuri de protecție împotriva noului coronavirus constă în purtarea unei măști de protecție. Ordinul privind obligativitatea purtării măștii emis...

De ce să consumi ceai din flori de soc

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţirea vederii, stimularea sistemului imunitar, îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi...