18.5 C
Craiova
vineri, 10 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Europol: 20% dintre experţii în apărare cibernetică sunt poliţişti români

Europol: 20% dintre experţii în apărare cibernetică sunt poliţişti români

(Foto: ccmostwanted.com)
(Foto: ccmostwanted.com)

Directorul Europol, Rob Wainwright, a anunţat astăzi că 20% dintre experţii care lucrează în domeniul combaterii criminalităţii informatice în cadrul agenţiei sunt poliţişti români, transmite Mediafax.ro. „Expertiza pe care specialiştii români o aduc în activitatea lor de zi cu zi în lupta împotriva acestei ameninţări este extraordinară”, a declarat Rob Wainwright. El a mai arătat că a discutat cu ministrul român al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, pentru a identifica noi modalităţi de luptă împotriva criminalităţii cibernetice în condiţiile în care „acest gen de infracţionalitate constituie una dintre cele mai mari ameninţări la adresa UE”.

La rândul său, ministrul Gabriel Oprea a menţionat faptul că împreună cu directorul Europol a stabilit mai multe aspecte legate de colaborarea cu această instituţie. Oprea a mai spus că, în acest moment, România se află pe locul 6 din punct de vedere al numărului de schimburi de date realizate în sistemul de informaţii al Europol. În plus, Oprea a subliniat că, dincolo de infracţionalitatea cibernetică, România are şi responsabilitatea opririi fluxului de imagranţi ilegali la frontiera estică a Uniunii Europene şi se poate mândri cu cel mai modern sistem integrat de securizare a frontierelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Scapă Complexul Energetic Oltenia de faliment?

Complexul Energetic Oltenia (CEO) mai are câteva...

ȘTIRI GdS

Primăria Târgu Jiu a primit un teren lângă Parcul...

Primăria Târgu Jiu a primit, prin donație, un teren lângă Parcul Coloanei Fără Sfârșit. Terenul a fost donat...

Scapă Complexul Energetic Oltenia de faliment?

Complexul Energetic Oltenia (CEO) mai are câteva săptămâni la dispoziție pentru finalizarea Planului de restructurare și decarbonare. Documentul...

Horoscopul de weekend

BerbecIeși din zona ta de confort și nu te mai gândi că nu ești pregătit să faci schimbări, să ții piept unor...

Bancul zilei

Noaptea, pe o stradă pustie, o maşină intră într-un stâlp.Din maşină coboară trei bărbaţi, cărora li se cam împleticeşte limba.

Reţeta de weekend – Îngheţată de pepene galben

Ingrediente:3 linguri rase cu praf de cremă de vanilie, 1 lingură rasă cu zahăr pudră, 600 mililitri lapte, 150 mililitri smântână, 1/2...

Închisoare pentru un şofer care a lovit două persoane...

Închisoare pentru un şofer care a lovit două persoane şi a fugit