16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii vor intra mai uşor în Canada

Românii vor intra mai uşor în Canada

Guvernul canadian a decis ieri să includă România în rândul statelor pentru care se vor aplica prevederile viitorului sistem canadian de Autorizare Electronică a Călătoriei (eTA), în cursul anului 2016.

Astfel,  cetăţenii români care au deţinut în ultimii zece ani o viză canadiană sau care deţin o viză de scurtă şedere pentru intrarea în SUA pot să intre fără viză pe teritoriul canadian în urma înregistrării electronice în sistemul eTA. Măsura respectivă este similară celei aplicate cetăţenilor statelor care nu au nevoie de viză canadiană.

Această decizie, care constituie o etapă importantă de progres în procesul de eliminare totală a vizelor canadiene, reconfirmă dialogul constant şi consecvent al autorităţilor române cu cele canadiene în soluţionarea acestui dosar. În acelaşi timp, reprezintă un semnal al voinţei politice comune de a fi realizat, cât mai curând posibil, obiectivul împărtăşit de România, Canada şi Uniunea Europeană de eliminare a regimului vizelor canadiene pentru toţi cetăţenii români, astfel încât aceştia să se bucure, pe deplin şi în mod egal cu ceilalţi cetăţeni europeni, de călătoria fără vize în Canada.

Această măsură a fost precedată, ca urmare a demersurilor părţii române, de decizia autorităţilor canadiene, luată în octombrie 2014, de a include România pe Lista Statelor de Origine Desemnată, măsură de natură să faciliteze, de asemenea, procesul de eliminare a vizelor pentru cetăţenii români.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS