10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateICCJ decide în 6 mai dacă îl va condamna pe Liviu Dragnea în dosarul Referendumului

ICCJ decide în 6 mai dacă îl va condamna pe Liviu Dragnea în dosarul Referendumului

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a rămas miercuri în pronunţare în dosarul Referendumului, în care Liviu Dragnea este judecat pentru fapte de corupţie, şi a stabilit să ia o decizie, pe fond, în 6 mai, potrivit Mediafax.

După ce procurorul a cerut condamnarea acestuia la o pedeapsă cu executare, fără a menţiona şi cuantumul pedepsei, avocatul lui Liviu Dragnea le-a spus judecătorilor că DNA trebuia să dovedească că clientul său a cunoscut caracterul necuvenit al votului.

„Chiar DNA decide că inculpatul nu a săvârşit vreo acţiune de determinare la legea electorală. Nu suntem de acord cu această argumentare, dacă am fi de acord am goli de conţinut procesul electoral, în acest dosar nu am găsit măcar o probă care să arate că o persoană a fost constrânsă să vină la vot”, a spus avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazar.

În ultimul cuvânt în faţa judecătorilor Liviu Dragnea a declarat că, în opinia sa, acuzaţiile care i-au fost aduse „pleacă de la o premisă greşită şi periculoasă pentru România”.

„Nimeni nu va mai îndrăzni să cheme cetăţenii la vot, în vreme ce această prezenţă la vot reprezintă un folos pentru democraţie. Susţin nevinovăţia, am credinţă că acţiunile mele au respectat legile ţării, am adus argumente şi probe pentru a fi achitat”, a spus Dragnea.

Procurorii anticorupţie au cerut miercuri la ICCJ condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumului la o pedeapsă cu executare, susţinând că martorii propuşi de apărarea lui Dragnea au vorbit înainte de audieri cu acesta pentru a-şi pune în acord declaraţiile.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a spus, când a ajuns la instanţa supremă, că nu a găsit în rechizitoriul procurorilor nicio probă pentru faptele pentru care este judecat.

„Sper să fiu achitat, pentru că n-am găsit în rechizitoriu vreo probă prin care să se dovedească că aş fi făcut faptele pentru care am fost trimis în judecată”, a afirmat Liviu Dragnea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS