Acasă Actualitate Germania îşi revizuieşte - în creştere - prognoza de creştere economică

Germania îşi revizuieşte – în creştere – prognoza de creştere economică

-

Miercuri, guvernul german, prin Sigmar Gabriel, ministrul Economiei, a anunţat modificarea previziunilor referitoare la creşterea economică în anii 2015 şi 2016. Astfel, pentru 2015 este prognozată o rată de creştere de 1,8% faţă de 1,5%, rată de creştere anunţată în luna ianuarie. O creştere similară este prevăzută şi în 2016. Noile cifre avansate de Sigmar Gabriel sunt însă inferioare celor – mult mai optimiste – avansate în urmă cu o săptămâna de principalele institute germane de analiză economică. Potrivit acestora, în 2015, rată de creştere a Germaniei ar putea ajunge la 2,1%.

Efect al reducerii preţului la petrol?

Este o realitate faptul că scăderea considerabilă a preţului la petrol a lăsat germanilor mai mulţi bani pentru consum, a explicat Timo Wollmershäuser de la Institutul Ifo. Dacă noua rată de creştere anunţată se va confirma, a subliniat analistul citat, scăderea şomajului va merge de la 6,7% în 2014 la 6,3% în 2015 şi la 5,9% în 2016. „Cireaşa pe tort”: Germania, care a prezentat un buget echilibrat pentru 2015, va înregistra reţete fiscale mai mari în aces an. Şi, după un excedent de 18 miliarde de euro în 2014, institutele de conjunctură economică berlineze estimează că el ar putea ajunge la 20,7 miliarde de euro anul acesta şi la 25,6 miliarde în 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cadastre cu bani europeni, în opt comune doljene

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul...