Acasă Actualitate Franţa: A fost arestat un student care pregătea un atentat "iminent" în...

Franţa: A fost arestat un student care pregătea un atentat „iminent” în zona Parisului

-

Un student la informatică, în vârstă de 23 de ani, apropiat forţelor jihadiste, a fost arestat duminică la Paris, fiind acuzat că punea la cale un iminent atac terorist împotriva unor biserici din zona Parisului, a anunţat miercuri dimineaţă Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne. În arondismentul 13 din Paris, a mai informat Cazeneuve, poliţia a descoperit duminică dimineaţa, în automobilul şi la domiciliul tânărului student – rănit într-o altercaţie provocată de intenţia acestuia de a fura un automobil- un arsenal compus din mai multe arme de război, pistolete, muniţii , veste anti-glonţ şi material informatic şi de telefonie. În incidentul respectiv proprietara automobilului a fost ucisă. Rănit grav, tânărul terorist a cerut ajutorul serviciului medical de urgenţă, care venit la faţa locului a apelat imediat poliţia. Sângele pierdut de tânăr a condus poliţia la automobilul în care se afla arsenalul mai sus menţionat şi diverse înscrisuri. Potrivit lui Cazeneuve, tânărul era deja cunoscut de serviciile de informaţii franceze pentru intenţia lui de a pleca în Siria să se alăture forţelor jihadiste. Potrivit postului TV M6, tânărul avea în plan – documentele confiscate confirmă acest lucru – să lanseze atacuri teroriste împotriva unor biserici din Villejuif (la periferia Parisului, în Val-de-Marne). TV France 3 a informat că tânărul arestat avea legături familiale cu localitatea Saint-Dizier, unde locuiesc părinţii săi. Motiv pentru care miercuri dimineaţă, o echipă a poliţiei a efectuat,şi la Sînt-Dizier, percheziţii într-o locaţie în care s-ar află sora tânărului student. Ancheta continuă. Postul francez de televiziune iŢele relevă miercuri că, de la începutul anului, pe teritoriul francez au fost dejucate şase tentative de atentat, graţie colaborării între serviciile de informaţii interne şi externe.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.