Acasă Actualitate Camera Deputaţilor a decis ca data de 10 Mai să fie zi...

Camera Deputaţilor a decis ca data de 10 Mai să fie zi de sărbătoare naţională

-

(Foto: b1.ro)
(Foto: b1.ro)

Camera Deputaţilor a decis astăzi ca data de 10 Mai să fie zi de sărbătoare naţională, fiind ziua care marchează trei momente istorice – începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. Potrivit Mediafax.ro, deputaţii au adoptat cu, 294 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi şase abţineri, un proiect de lege în acest sens, iniţiat de senatorul PNL Puiu Haşotti. Proiectul prevede ca Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi celelate autorităţi centrale să organizeze manifestări cu prilejul sărbătoririi acestei zile, în limita alocaţiilor bugetare prevăzute.

Proiectul a fost respins de Senat, însă a fost adoptat de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Oana OLARU
Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.