24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrevă generală a lucrătorilor din serviciile publice din Belgia

Grevă generală a lucrătorilor din serviciile publice din Belgia

Centrala sindicală de orientare socialistă (Centrale Générale des Services Publics) din Belgia a anunţat organizarea unei greve generale în domeniul serviciilor publice pentru ziua de miercuri, 22 aprilie.

Serviciile publice vor fi puternic perturbate, mai ales în sectorul transportului în comun, al transportului feroviar şi în cel al serviciilor poştale.

Acţiunea de protest a lucrătorilor din serviciile publice se suprapune cu greva de zel a poliţiştilor de la Aeroportul Internaţional Zaventem Bruxelles, care a început în data de 20 aprilie 2015 şi care va dura timp de o săptămână, ceea ce va amplifica dificultăţile de deplasare a celor care călătoresc în Regatul Belgiei.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia pentru telefoane mobile inteligente „Călătoreşte în siguranţă” (ce poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale, în Regatul Belgiei, precum şi a serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Totodată se recomandă cetăţenilor români să consulte, înainte de efectuarea călătoriei, site-ul www.mae.ro, pentru a obţine informații actualizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS