24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstăzi au loc consultările dintre partide şi Klaus Iohannis

Astăzi au loc consultările dintre partide şi Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis şi delegaţiile partidelor se vor întâlni astăzi, la Cotroceni, pentru discuţii pe teme ce ţin de activitatea Legislativului, scrie realitatea.net.

Consultările vor viza „stadiul legislaţiei electorale, inclusiv cel al reglementărilor necesare asigurării dreptului de vot al românilor care trăiesc în afară graniţelor”, potrivit Ziare.com. De asemenea, pe agenda întâlnirilor se vor mai află „discuţii referitoare la procedurile parlamentare de încuviinţare a cererilor de urmărire penală, reţinere, arestare sau percheziţie a membrilor Parlamentului, precum şi alte teme de interes public”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat vineri, la ieşirea de la Congresul UDMR, că mandatul cu care se va prezenţa luni la consultările pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a solicitat partidelor politice vizează reforma electorală. „Reforma electorală, aşa cum am stabilit. Asta înseamnă un alt sistem pentru alegerile parlamentare, pentru alegerile locale şi pentru asigurarea votului tuturor cetăţenilor din afară ţării şi din ţară”, a spus Victor Ponta, răspunzând unei întrebări adresate de jurnalişti.

Programul consultărilor începe la ora 10:00, când vor intră la discuţii reprezentanţii PSD, la ora 11:00 vor intră cei ai PNL, iar la ora 12:00 este programată UNPR. La ora 15:00, Iohannis se întâlneşte cu reprezentanţii PC, la ora 16:00 cu cei ai UDMR, iar la ora 17:00 cu Grupul parlamentar al Minorităţilor Naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS