9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentul European: Dan Nica a cerut să-i fie ridicată imunitatea

Parlamentul European: Dan Nica a cerut să-i fie ridicată imunitatea

Europarlamentarul PSD Dan Nica a fost audiat, joi, în comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European, acesta cerând să i se ridice imunitatea.

Comisia va întocmi un proiect de raport, înainte de a vota în privinţa cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii lui Nica, însă social-democratul chiar ar fi cerut ridicarea imunităţii, notează Adevărul.ro.
În ceea ce priveşte raportul după care se va da un vot privind cererea de ridicare a imunităţii europarlamentarului PSD, acesta a fost amânat după ce documentele au ajuns la PE prea târziu pentru a mai putea fi traduse din limba română în engleză.
Votul în acest caz ar putea avea loc începând cu următoarea şedinţa a comisiei pentru afaceri juridice a Parlamentului European, iar raportul urmează să fie trimis apoi în plenul instituţiei, unde, spre deosebire de Parlamentul României, cel vizat de cererea de ridicare a imunităţii nu mai poate să ia cuvântul.

Miercuri, Camera Deputaţilor a transmis un răspuns solicitat de Bruxelles în care se arată că singurii care îi pot ridică imunitatea lui Dan Nica ar fi Parlamentul de la Bucureşti sau preşedintele României, PE neavând nicio competenţă în acest sens.
În 26 septembrie 2014, DNA a cerut aviz de la preşedintele României, la Senat, Camera Deputaţilor şi Parlamentul European pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri care în perioada mandatelor ar fi săvârşit infracţiuni în dosarul licenţelor „Microsoft”.

Dan Nica, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada 2000 – iulie 2004, este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Europarlamentarul PSD a respins acuzaţiile, spunând că nu a cerut şi nu a condiţionat primirea de bani sau alte foloase din partea nimănui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS