7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElena Udrea rămâne în arest preventiv

Elena Udrea rămâne în arest preventiv

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis aseară ca Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, să fie judecată în continuare în stare arest preventiv.
Instanţa supremă a judecat, joi, contestaţia formulată de fostul ministru Elena Udrea după ce un judecător de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) i-a respins, în 10 aprilie, cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a declarat după aflarea sentinţei: „Poate că ar fi mai nimerit ca în ziua termenului şi avocatul să posteze ceva concluzii în apărare şi să-şi facă un blog, pentru ca lumea să vadă şi elementele apărării şi să fie dezbătute la fel de mult precum cele ale acuzării. Le vom aduce în spaţiul public cu argumente juridice, pentru că trebuie să contrabalansăm fiecare aspect care ţine de libertatea doamnei Udrea”. Marius Striblea a mai spus că Elena Udrea nu va face niciun denunţ, explicând şi motivele: „Denunţuri fac cei care au cunoştinţă despre fapte penale, iar strategia doamnei Udrea nu a fost niciodată de a face denunţuri, nici despre ea şi nici despre altcineva”.

Fostul ministru al Turismului a fost arestat preventiv pentru abuz în serviciu, iar recent procurorii au extins urmărirea penală şi pentru infracţiunea de spălare de bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS