12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii la persoane bănuite de înşelăciune

Percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune

În această dimineaţă, peste 80 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, efectuează 15 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov şi pun în aplicare 15 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în baza unor adeverinţe de salariat false, emise de mai multe societăţi comerciale, ar fi accesat credite bancare în mod ilicit.
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române.
Prejudiciul este estimat, până în prezent, la 50.000 de euro.
Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sector 6.
Membrii grupării ar fi furnizat sute de mii de bancnote falsificate unor persoane de încredere care ar fi aderat la grupul infracţional organizat  şi care, la rândul lor, le-ar fi pus în circulaţie în mod direct ori prin intermediul altor persoane.
Modul de operare a constat în iniţierea unor relaţii comerciale de mică amploare, care le-ar fi permis plata în numerar, cu bancnotele falsificate, în diferite modalităţi:
– prin diferite achiziţii de produse de la persoane fizice, care au postat anunţuri pe site-uri de profil, în special telefoane mobile şi autoturisme;
– prin cumpărături efectuate în anumite magazine mici, de cartier, unde membrii grupării au invocat  faptul că au asupra lor numai bancnote  euro apelând la comercianţi pentru a le accepta plata în valută;
– prin schimburi valutare către persoane fizice care erau atrase de cursul avantajos leu/euro propus;
– prin plăţi către taximetrişti pentru cursele efectuate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS