11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis despre pensiile speciale: Mi s-ar părea excepţional să fie pentru oamenii de cultură

Iohannis despre pensiile speciale: Mi s-ar părea excepţional să fie pentru oamenii de cultură

(Foto: inpolitics.ro)
(Foto: inpolitics.ro)

Întrebat despre proiectul pensiilor speciale pentru membrii Legislativului, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că i s-ar părea „un lucru excepţional” ca de acest drept să beneficieze „oamenii de cultură”, informează Mediafax.ro. „Mi s-ar părea un lucru excepţional dacă în Parlament ar apărea ideea să se dea pensii speciale pentru oamenii de cultură”, a spus preşedintele, în timpul unei vizite la Teatrul Naţional Bucureşti.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, care prevede pensiile speciale ale parlamentarilor, a fost depusă astăzi la Camera Deputaţilor şi este semnată de 255 de deputaţi şi senatori, din toate partidele parlamentare. Liderii PNL au anunţat că această iniţiativă nu are girul formaţiunii liberale şi mai mulţi parlamentari ai PNL au anunţat că îşi vor retrage semnăturile de susţinere a proiectului.

Peste 100 de parlamentari ar urma să beneficieze de acest tip de pensii, dacă propunerea va fi aprobată de Legislativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS