17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstăzi are loc prima extragere la Loteria bonurilor fiscale

Astăzi are loc prima extragere la Loteria bonurilor fiscale

(Foto: agerpres.ro)
(Foto: agerpres.ro)

Prima extragere pentru Loteria bonurilor fiscale, cu premii totale de un milion de lei, are loc astăzi, începând cu ora 11:30, şi va fi transmisă în direct de Televiziunea Română, care va pune la dispoziţie, gratuit, tuturor posturilor TV interesate semnalul transmisiei în direct. Potrivit Mediafax, la această extragere participă bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie – 28 martie 2015.

Extragerea de astăzi va avea trei etape: etapa I – se va extrage o bilă reprezentând luna emiterii bonului, etapa II – se va extrage o bilă reprezentând ziua emiterii bonului, etapa III – se vor extrage trei bile reprezentând valoarea bonului. Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi al Loteriei Române, timp de cel puţin 30 de zile.

Loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie a unui număr cuprins în intervalul dintre 1 şi 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, stabilit prin extragerea succesivă a trei serii de cifre, cuprinse între 0 şi 9, precum şi un număr reprezentând ziua emiterii bonului fiscal aferentă lunii sau intervalului pentru care se organizează loteria. În cazul în care nu există câştigători, fondul de premiere se reportează pentru extragerea următoare.

Premiile pot fi revendicate începând cu prima zi după extragere, până la data de 13 mai inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător emis în perioada 2 februarie – 28 martie, alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul. Formularul cererii poate fi obţinut gratuit de la administraţia fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul www.mfinante.ro. Plata câştigurilor se face de către Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticităţii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor de către organele competente ale ANAF.

Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată şi ocazional, de Sărbători. Pentru participarea la această loterie sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum şi cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS