21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci filme de urmărit în perioada Sărbătorilor Pascale

Cinci filme de urmărit în perioada Sărbătorilor Pascale

Cinefilii se pot delecta, în perioada Paștelui, cu câteva dintre cele mai celebre filme despre Iisus şi sacrificiul acestuia pentru omenire.  De la capodoperă lui Zeffirreli, Jesus of Nazareth şi până la controversatul Passion of The Christ al lui Mel Gibson, cineaştii din întreagă lume au explorat cea mai fascinantă poveste, din istoria omenirii, potrivit Procinema.ro, citat de realitatea.net.

1. The Bible (2013)

Distribuţie: Diogo Morgado, Keith David

Producţia The Bible este bazată pe întâmplările din Biblie, focusul fiind însă pe Iisus. Miniseria este formată din 10 părţi şi a avut un succes răsunător în SUA, unde a depăşit şi seriale celebre. Unul dintre motivele de controversă a fost faptul că după difuzare, o parte dintre femeile care au urmărit au declarat că s-au îndrăgostit de Diogo Morgado, actorul care îl joacă pe Iisus. Cu toate astea, filmul nu trebuie pus în umbră de astfel de evenimente, întrucât este la fel de apăsător şi dureror că Iisus din Nazareth.

2. Jesus Christ Superstar (1973)

Regie: Norman Jewison

Distribuţie: Ted Neeley,Carl Anderson, Yvonne Elliman

Inspirat de celebrul spectacol de pe Broadway, filmul lui Norman Jewison s-a concentrat pe conflictul dintre Iuda şi Iisus. Ted Neeley a primit nominalizare la Globul de Aur. A fost la un pas să piardă rolul, după ce s-a accidentat chiar cu câteva săptămâni înainte de începe filmările, însă şi-a revenit la timp. John Travolta, care avea doar 17 ani atunci, venise la audiţie, dar n-a fost distribuit în film. După acest rol, întreagă să carieră s-a bazat pe portretizarea lui Iisus în diferite piese de teatru şi show-uri pe scenă. Timp de 40 de ani, actorul n-a renunţat la rolul care i-a definit carieră. Jesus Christ Superstar a devenit în timp un reper în cinematografie şi a impresionat publicul cu muzică emoţionantă.

 3. Holiday Inn (1942)

Regie:Mark Sandrich

Distribuţie: Fred Astaire, Bing Crosby

Un film clasic şi cu două legende ale cinematografiei, Fred Astaire, Bing Crosby, Holiday Inn nu este doar despre Paşte, ci şi despre celelalte sărbători importante. Pornind tot de la un musical, filmul prezintă povestea unor actori de tearu vaudeville care cumpără o fermă cochetă din New England, pe care o deschid numai cu ocazia sărbătorilor.

4. Easter Parade (1948)

Regie: Charles walter

Distribuţie: Judy Garland, Fred Astaire

Tot un musical, dar mult mai vesel, Easter Parade, îi are în rolurile principale pe Judy Garland şi Fred Astaire. Povestea se învârte în jurul a unui cuplu de dansatori care se destramă, iar el îşi caută o nouă partenera. Fred Astaire încânta cu talentul sau de dansator iar Judy Garland i-a cucerit pe fani cu vocea ei. Criticii consideră acest film că fiind printre clasice când vine vorba de filme pentru Paşte.

5. King of Kings (1961)

Regie:Nicholas Ray

Distribuţie: Jeffrey Hunter, Siobhan McKenna, Hurd Hatfield

Urmărind povestea vieţii lui Iisus, King of Kings a stârnit o grămadă de reacţii negative, pentru că povestea era haotică. Însă, Jeffrey Hunter a avut misiunea grea de a-l juca pe Iisus, şi s-a descurcat de minune. Din păcate, carieră lui s-a terminat abrupt odată cu moartea să, la doar 42 de ani în 1969. Însă, cinefilii au rămas impresioanti de scenă în care are loc Predică de la Munte. Filmul este realizat cu decenii înainte de apariţia CGI şi au fost folosit o mulţime de figuranţi.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS