16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Un elev din Slatina a obţinut premiul I la Olimpiada Naţională de Agricultură

Olt: Un elev din Slatina a obţinut premiul I la Olimpiada Naţională de Agricultură

(Foto: gazetanoua.ro)
(Foto: gazetanoua.ro)

Un elev de la Colegiul Naţional Agricol „Carol I” din Slatina a obţinut premiul I la Olimpiada Naţională de Agricultură, desfăşurată în această săptămână la Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu” din Caracal, informează Gazeta Nouă. Aflat la prima participare, Lucian Stan, elev în clasa a XI-a, a câştigat premiul cel mare la domeniul „Creşterea animalelor” şi şi-a exprimat speranţa să continue pe acest drum şi să revină la Naţionala de Agricultură. „Pentru mine, această participare la olimpiada naţională a însemnat o provocare, o reuşită în viaţă şi o mare bucurie. Subiectele au fost dificile, mai ales la proba scrisă. Nu ne aşteptam la aşa ceva, dar cu înţelepciune am trecut peste această etapă. Mereu optez pentru primul loc, deşi sunt la prima participare. Aş vrea să particip şi la anul”, a declarat elevul.

Pe lângă premiul I, elevii din judeţul Olt au mai reuşit o performanţă: Gheorghe Sorin Zamfir, elev în clasa a XII-a la Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu” din Caracal, a obţinut un premiu special oferit de comisia de examinare.

85 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a şi 35 de profesori din 37 de judeţe ale ţării au participat, în perioada 6-10 aprilie, la Olimpiada Naţională de Agricultură, găzduită de CN „Dimitrie Petrescu” din Caracal. Pe lângă diplome, cei mai buni elevi au fost premiaţi şi cu bani: 150 lei – premiul I, 110 lei – premiul II, 80 lei – premiul III şi 60 lei – menţiunea. Valoarea premiului special a fost de 200 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS