15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrevă a sindicatelor controlorilor aerieni din Franţa

Grevă a sindicatelor controlorilor aerieni din Franţa

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că mai multe sindicate ale controlorilor aerieni din Republica Franceză au depus un preaviz de grevă pentru zilele de 8 şi 9 aprilie.
Mișcarea poate afecta până la 40% din zborurile operate de pe întreg teritoriul francez.
Direcţia Generală a Aviației Civile din Republica Franceză a solicitat companiilor aeriene să anuleze 40% din zborurile prevăzute pentru data de 8 aprilie 2015, cu posibilitatea de prelungire şi pentru data de 9 aprilie 2015.
În vederea evitării situaţiilor neplăcute, cetăţenii români care au programate zboruri către sau dinspre Republica Franceză, în această perioadă, sunt sfătuiţi să contacteze, în prealabil, tour-operatorul şi/sau compania aeriană pentru reconfirmarea orarului de zbor şi să consulte înainte de efectuarea călătoriei site-ul www.mae.ro, pentru a obţine informații actualizate.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează cetăţenilor români recomandările de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” – care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS