14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDarius Vâlcov a demisionat din funcţia de senator

Darius Vâlcov a demisionat din funcţia de senator

darius valcov

Darius Vâlcov a demisionat din funcţia de senator, a anunţat avocata acestuia astăzi, când procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut Instanţei Supreme emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pe numele fostului ministru al Finanţelor. „Demisia domnului Vâlcov este un act politic”, a spus avocata Lucia Furtună citată de Mediafax.ro. Până la această oră, demisia lui Darius Vâlcov nu a fost înregistrată la Senat. Darius Vâlcov era senator din 2012, iar demisia din această funcţie vine la aproape o lună de la începerea urmăririi penale pe numele său, pentru fapte de corupţie.

Reamintim că astăzi procurorii DNA au cerut instanţei emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pentru Darius Vâlcov, după avizul dat de Senat, fostul ministru fiind acuzat de folosire a informaţiilor obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini firme pe care le administrează prin interpuşi.

DNA a arătat, într-un comunicat de presă, că propune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând de marţi 7 aprilie, a senatorului Darius Bogdan Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale. Măsura a fost propusă de procurori după ce Senatul a avizat, în 1 aprilie, cererile de extindere a urmăririi penale, reţinere şi arestare preventivă pentru noile fapte de care este suspectat Darius Vâl

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS