11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 28.000 de cadre MAI sunt la datorie de Paștele Catolic și Floriile ortodoxe

Peste 28.000 de cadre MAI sunt la datorie de Paștele Catolic și Floriile ortodoxe

Ministerul Afacerilor Interne va mobiliza efective suplimentare de ordine și siguranța publică pentru ca cetățenii să se poată bucura de cele două mari sărbători creștine din acest sfârșit de săptămână, Paștele Catolic și Floriile ortodoxe.
Din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, în perioada 3 – 5 aprilie, peste 28.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și angajați de la alte structuri operative vor acționa zilnic, la nivel național.
Aproximativ 9.400 de polițiști vor fi mobilizați suplimentar față de efectivul curent  pentru a preveni și combate faptele ilegale de orice fel. Efective suplimentare vor acționa mai ales în stațiunile turistice sau în zonele aglomerate.

Totodată, 1.600 de polițiști rutieri vor fi în stradă pentru a preveni accidentele de circulație și pentru a fluidiza traficul. Aceștia vor avea la dispoziție 437 de autospeciale dotate cu aparate radar.
Zilnic, 3.830 de jandarmi vor fi la datorie în aceste zile asigurând ordinea publică la procesiunile religioase, dar și la alte evenimente publice care reunesc un număr mare de persoane.
Pentru a asigura un control fluent în punctele de trecere a frontierei vor acționa  peste 2.640 de polițiști de frontieră, apreciindu-se că în această perioadă crește numărul românilor care vin din străinătate pentru a-și petrece sărbătorile în țară.

În domeniul gestionării situațiilor de urgență, dar și pentru stingerea incendiilor inspectoratele pentru situații de urgență sunt pregătite, având la dispoziție zilnic 2.850 de pompieri la nivel național, care au la dispoziție 628 de mijloace auto de intervenție.

De asemenea, Inspectoratul General de Aviație are pregătite 11 aeronave, dintre care patru elicoptere SMURD, pentru a oferi sprijin aerian celorlalte structuri ale M.A.I. și pentru a executa misiuni de tip aero-medical.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS