14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenatorii au modificat în regim de urgenţă articolul care l-a salvat pe Şova de arest

Senatorii au modificat în regim de urgenţă articolul care l-a salvat pe Şova de arest

Senatorii din Comisia de Regulament au dezbătut şi votat, în mai puţin de jumătate de oră,  modificarea articolul de la care a pornit tot scandalul în cazul votului pentru Dan Şova.

Este vorba despre acel articol din Regulamentul Senatului care vorbeşte de numărul necesar de voturi pentru aprobarea unei cereri de reţinere şi arestare, care nu era în concordanţă cu ce scrie în Constituţie şi care l-a scăpat pe Şova de arest.

Votul în cazul lui Dan Şova rămâne nu doar în atenţia Curţii Constituţionale, unde se află trei sesizări pe acest caz, ci şi în cea a senatorilor. La o săptămână după episodul care a stârnit scandal pe toate fronturile, şi a semnalat necondordanţa a patru texte legislative, aleşii au decis că Regulamentul Senatului şi Statutul deputaţilor şi senatorilor trebuie modificate pentru cazurile de reţinere şi arestare preventivă.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Curtea Constituţională în privinţa votului Senatului în cazul Dan Şova! CSM cere soluţionarea unui posibil conflict juridic între puterea judecătorească şi cea legislativă. Sesizarea vine după două cereri asemănătoare, din partea preşedintelui Iohannis şi a PNL. În paralel, şi senatorii vor să arate că nu stau cu mâinile în sân. Prin urmare, se grăbesc să modifice regulamentul Senatului, astfel încât ceea ce s-a întâmplat în cazul votului pentru ridicarea imunităţii lui Şova să nu se mai repete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS