6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFratele lui Omar Hayssam a fost arestat preventiv

Fratele lui Omar Hayssam a fost arestat preventiv

Omar Mahmoud, acuzat că a înlesnit fuga din țară a fratelui său, sirianul Omar Hayssam, a fost dus într-un centru de reținere și arest preventiv al Poliției Române, pe baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele său.

Potrivit unui comunicat al IGPR, în urma cooperării polițienești internaționale cu autoritățile judiciare din Turcia, Omar Mahmoud se află în custodia Poliției Române. Acțiunea Poliției Române a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații și a celorlalte agenții de aplicare a legii cu competențe în domeniu.

Frații sirianului Omar Hayssam, Omar Mukhles și Omar Mahmoud, au fost condamnați definitiv la câte cinci ani închisoare cu executare pe 7 octombrie 2014 de către Înalta Curte de Casație și Justiție, ei fiind acuzați că au înlesnit fuga din țară a fratelui lor. În același dosar, omul de afaceri sirian Mustafa Tartoussi a primit 7 ani de închisoare cu executare. Inițial, cei trei au fost achitați în anul 2012 de Curtea de Apel Oradea, însă au fost condamnați marți de instanța supremă, după ce judecătorii au admis apelul DIICOT.

La sfârşitul lunii noiembrie 2007, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism i-au trimis în judecată pe Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul căreia ar fi fugit Omar Hayssam din ţară, şi pe Mukhles şi Mahmoud Omar, pentru că, în perioada 23-30 iunie 2006, au planificat şi înlesnit ieşirea frauduloasă din România a sirianului, deşi cunoşteau că acesta a fost trimis în judecată pentru acte de terorism, prin organizarea şi finanţarea operaţiunii de răpire în Irak, în martie 2005, a jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci şi Ovidiu Ohanesian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS