17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCatolicii sărbătoresc astăzi Floriile

Catolicii sărbătoresc astăzi Floriile

Credincioşii Romano – Catolici celebrează, astăzi, Duminica Floriilor, când se va sărbători atât intrarea Domnului în Ierusalim, cât şi Ziua Tineretului, marcându-se începutul Săptămânii Mari. La Vatican, papa Francisc va oficia o liturghie la care sunt așteptați mii de credincioși. În București, este programată o procesiune religioasă.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică un mesaj de felicitare pentru creştinii catolici şi protestanţi, cu ocazia sărbătoririi Duminicii Floriilor. Şeful statului îşi aminteşte că acest eveniment era unu aparte pentru copiii saşi din Transilvania.

„Creştinii catolici şi protestanţi serbează astăzi Duminică Floriilor. Pe vremuri, ziua de Florii era o zi aparte mai ales pentru copiii saşi din Transilvania, pentru că era ziua Confirmării lor în Biserica, o zi în care se despărţeau de copilărie şi erau primiţi în rândul comunităţii adulţilor. Tuturor celor care serbează azi Floriile le urez multă sănătate şi bucurie!”, a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS