Instanţa supremă a respins contestaţia fostului şef al ANI, Horia Georgescu, în dosarul în care este acuzat că a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la ANRP.

Procurorii spun Horia Georgescu, împreună cu ceilalţi membri ai ANRP, ar fi adus statului un prejudiciu de 75 de milioane de euro.  Toţi cei şapte foşti membri ai comisiei din ANRP, precum şi experţii evaluatori sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

De asemnea, instanţa a respins şi contestaţiile formulate de Mihnea-Remus Iuoraş, Ingrid Popa-Mocanu şi Constantin-Cătălin Canangiu, foşti colegi ai lui Georgescu în comisia de la ANRP, şi de Gheorghe Vişoiu şi Alexandru-Florin Hanu, experţi evaluatori, arestaţi de asemenea în 18 martie.

În ceea ce îi priveşte pe experţii evaluatori Neculai Nistor şi Dorin-Cornel Drulă, arestaţi la domiciliu, instanţa a respins atât contestaţiile lor, cât şi pe cea a procurorilor DNA faţă de măsura preventivă.

Decizia luată vineri seară de instanţa supremă este definitivă.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.