17.6 C
Craiova
luni, 13 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Horia Georgescu rămâne în arest

Horia Georgescu rămâne în arest

Instanţa supremă a respins contestaţia fostului şef al ANI, Horia Georgescu, în dosarul în care este acuzat că a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la ANRP.

Procurorii spun Horia Georgescu, împreună cu ceilalţi membri ai ANRP, ar fi adus statului un prejudiciu de 75 de milioane de euro.  Toţi cei şapte foşti membri ai comisiei din ANRP, precum şi experţii evaluatori sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

De asemnea, instanţa a respins şi contestaţiile formulate de Mihnea-Remus Iuoraş, Ingrid Popa-Mocanu şi Constantin-Cătălin Canangiu, foşti colegi ai lui Georgescu în comisia de la ANRP, şi de Gheorghe Vişoiu şi Alexandru-Florin Hanu, experţi evaluatori, arestaţi de asemenea în 18 martie.

În ceea ce îi priveşte pe experţii evaluatori Neculai Nistor şi Dorin-Cornel Drulă, arestaţi la domiciliu, instanţa a respins atât contestaţiile lor, cât şi pe cea a procurorilor DNA faţă de măsura preventivă.

Decizia luată vineri seară de instanţa supremă este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Ana-Maria Popescu a câștigat pentru a patra oară Cupa...

Ana-Maria Popescu a fost desemnată câştigătoarea Cupei Mondiale la spadă pentru a patra oară, potrivit site-ului Federaţiei Române de Scrimă.

O nouă taxă pentru firme, propusă în Parlament

Firmele care au profit brut de cel puțin 1 milion de lei pe an vor fi taxate cu 1% pentru alimentarea unui...
00:02:27

Actriţa Kelly Preston, soţia lui John Travolta, a decedat...

Actriţa americană Kelly Preston, cunoscută pentru roluri din filme precum ''Jerry Maguire'' şi ''Twins'', a decedat la vârsta de 57 de ani...

Arafat avertizează că este posibil să fie reintroduse restricții...

Este posibilă reintroducerea unor noi restricții în anumite zone ale țării unde numărul cazurilor de coronavirus este crescut, dat totul depinde de...

Precheziţii în Dolj şi alte cinci judeţe, într-un dosar...

În această dimineață,  polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 49 de percheziții în două dosare penale ce vizează două grupări...

Anunț de lansare a proiectului ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII EDUCAȚIONALE ÎN...

Comună Celaru, județul Dolj, derulează, începând cu dată de 04.04.2018 și având că termen de finalizare 30.11.2021,...