Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a anunțat, vineri, că prețurile gazelor naturale furnizate consumatorilor casnici vor scădea, în medie, cu 3,9%, începând cu data de 1 aprilie 2015.

„Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat, în ședința de vineri, 27 martie 2015, prețurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienții casnici. În conformitate cu metodologiile de tarifare, începând cu data de 1 aprilie 2015, prețurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienții casnici vor scădea în medie cu 3,9% (medie calculată în funcție de ponderea fiecărui furnizor din cei 39 care livrează gaze naturale clienților casnici din piața reglementată)”, potrivit unui comunicat al ANRE.
Conform comunicatului, începand cu data de 1 aprilie, preţurile de furnizare a gazelor naturale vor creşte cu circa 1,5 % pentru clienţii casnici din piaţa reglementată al căror furnizor este S.C. E.ON Energie România S.A și vor cădea cu circa 9% pentru clienţii casnici din piaţa reglementată al căror furnizor este S.C. GDF SUEZ Energy România S.A..

„Având în vedere că de serviciul de distribuție beneficiază toți clienții noncasnici racordați la sistemele de distribuție, scăderea tarifelor de distribuție este un element care ar putea genera/determina și o scădere a prețurilor de furnizare aferente pieței concurențiale, în funcție de serviciile care fac obiectul contractelor de furnizare în regim negociat și a condițiilor contractuale”, mai precizează ANRE.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.