Acasă Actualitate Gripă aviară în Bulgaria, în apropiere de granița cu România

Gripă aviară în Bulgaria, în apropiere de granița cu România

-

Pelican din Rezervaţia Naturală Srebarna (Foto: srebarnabirding.com)
Pelican din Rezervaţia Naturală Srebarna (Foto: srebarnabirding.com)

Autoritățile bulgare au anunțat în această după-amiază că au identificat o tulpină de virus de gripă aviară H5N1 la doi pelicani morți, descoperiți la Rezervația Naturală din Srebarna (nord-estul țării), aflată în apropiere de granița cu România, informează Agerpres.ro citând Reuters. „Au fost luate probe de la cele două păsări după ce au fost găsiți 21 de pelicani dalmațieni morți și ambele probe au fost pozitive”, a comunicat Agenția sanitară veterinară din Bulgaria.

Agenția a precizat că a impus o zonă de protecție pe o rază de trei kilometri, care include zona în care a fost identificat virusul. O a doua zonă de supraveghere, care are o rază de zece kilometri, include localitatea Silistra și satele Vetren, Aydemir, Lambrinovo, Sitovo, Popina și Polyana. De asemenea, au fost introduse restricții pentru transportul păsărilor și vânătoarea de păsări în zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Grefierii au pensii de serviciu, nu speciale

Sindicatul Dicasterial, care reprezintă o parte din personalul auxiliar din instanţe şi parchete, recţionează la discuţiile privind tăierea pensiilor speciale.

Tiberiu Ungureanu, noul şef al ANP

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, l-a împuternicit, luni, pe comisarul-şef Tiberiu Ungureanu în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP)...