(Foto: mirror.co.uk)

Andreas Lubitz, copilotul avionului Airbus A 320, al zborului 4U9525, prăbuşit, marţi, în Alpii francezi, a prăbuşit intenţionat avionul, potrivit procurorului Bryce Robin, din Marsilia, cel care anchetează cazul. După ieşirea pilotului din cabină, copilotul a refuzat în mod deliberat să îi deschidă uşa. Andreas Lubitz, de 28 de ani, lucra pentru Germanwings din 2013 şi avea aproximativ 630 de ore de zbor.

„În primele 20 de minute, cei doi piloţi discutau normal, vesel. Nimic anormal.
De asemenea, copilotul a intrat „recent în compania” germană Germawings (filială a Lufthansa), „la sfârşitul lui 2013, cu câteva sute de ore de zbor la activ”, spune o sursă apropiată dosarului.

„La începutul zborului, se aude cum echipajul vorbeşte normal, apoi se aude zgomotul unuia din scaune care este împins înapoi, o uşă care se deschide şi se închide, zgomote care arată că cineva bate în uşă şi apoi nu mai este nicio conversaţie până în momentul prăbuşirii”, a menţionat o sursă care cunoaşte conţinutul înregistrărilor.

Conform unor surse, copilotul a blocat intenţionat uşa. Mai mult, până în momentul prăbuşirii Andreas Lubitz a fost perfect conştient – în înregistrările cutiei negre i se aud respiraţiile regulate.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.