6.9 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Tunisia: A fost prins liderul celulei teroriste responsabile pentru atacul de la...

Tunisia: A fost prins liderul celulei teroriste responsabile pentru atacul de la Muzeul Bardo din Tunis

-

Paza de la Muzeul Bardo din Tunis a fost intensificată în urma atacului de pe 18 martie (Foto: bbc.co.uk)
Paza de la Muzeul Bardo din Tunis a fost intensificată în urma atacului de pe 18 martie (Foto: bbc.co.uk)

Liderul celulei teroriste care a comis, săptămâna trecută, atacul armat de la Muzeul Bardo din Tunis a fost arestat de autoritățile tunisiene, transmite b1.ro. Potrivit presei tunisiene, gruparea teroristă, afiliată rețelei Stat Islamic, este formată din 16 persoane. „Celula teroristă are 16 membri, dintre care doi au murit în schimburile de focuri cu poliţia, iar alţi nouă au fost arestaţi în cadrul investigaţiei privind comiterea atacului armat”, a declarat secretarul de stat în Ministerul tunisian de Interne, Rafik Chelli. De asemenea, el a mai adaugat și că liderul celulei islamiste este un tunisian care locuieşte în Belgia. Celula teroristă, din care făceau parte și autorii atacului armat comis la Muzeul Bardo, este parte a Brigăzii islamiste Uqba ibn Nafi, condusă de teroristul algerian Luqman Abu Sakhr.

Reamintim că 23 de persoane, între care 20 de europeni, au decedat în atacul armat comis pe 18 martie, care a vizat Muzeul Bardo din Tunis, renumit pentru o colecţie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman şi una dintre principalele atracţii turistice din Tunisia.

Oana OLARU
Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.