5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTunisia: A fost prins liderul celulei teroriste responsabile pentru atacul de la Muzeul Bardo din Tunis

Tunisia: A fost prins liderul celulei teroriste responsabile pentru atacul de la Muzeul Bardo din Tunis

Paza de la Muzeul Bardo din Tunis a fost intensificată în urma atacului de pe 18 martie (Foto: bbc.co.uk)
Paza de la Muzeul Bardo din Tunis a fost intensificată în urma atacului de pe 18 martie (Foto: bbc.co.uk)

Liderul celulei teroriste care a comis, săptămâna trecută, atacul armat de la Muzeul Bardo din Tunis a fost arestat de autoritățile tunisiene, transmite b1.ro. Potrivit presei tunisiene, gruparea teroristă, afiliată rețelei Stat Islamic, este formată din 16 persoane. „Celula teroristă are 16 membri, dintre care doi au murit în schimburile de focuri cu poliţia, iar alţi nouă au fost arestaţi în cadrul investigaţiei privind comiterea atacului armat”, a declarat secretarul de stat în Ministerul tunisian de Interne, Rafik Chelli. De asemenea, el a mai adaugat și că liderul celulei islamiste este un tunisian care locuieşte în Belgia. Celula teroristă, din care făceau parte și autorii atacului armat comis la Muzeul Bardo, este parte a Brigăzii islamiste Uqba ibn Nafi, condusă de teroristul algerian Luqman Abu Sakhr.

Reamintim că 23 de persoane, între care 20 de europeni, au decedat în atacul armat comis pe 18 martie, care a vizat Muzeul Bardo din Tunis, renumit pentru o colecţie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman şi una dintre principalele atracţii turistice din Tunisia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS