8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Până acum nu au fost identificaţi cetăţeni români la bordul avionului prăbuşit

MAE: Până acum nu au fost identificaţi cetăţeni români la bordul avionului prăbuşit

Ministerul Afacerilor Externe informează că, începând cu ziua de marţi, 24 martie, au fost efectuate verificări în evidenţele naţionale, care au vizat identificarea unor posibili cetăţeni români la bordul aeronavei Germanwings, prăbuşită în Franţa, scriu jurnaliştii de la stirileprotv.ro.

Lista de pasageri pusă la dispoziţia MAE conţine exclusiv numele şi prenumele pasagerilor fără să fie menţionate alte detalii, precum cetăţenia, dată naşterii, tipul şi numărul documentului de călătorie. În acest context, au fost iniţiate şi sunt în curs de derulare verificări extinse şi complexe în ceea ce priveşte stabilirea cu certitudine a identităţii şi cetăţeniei fiecărei persoane aflate la bord.

Până în acest moment, nu s-au identificat cetăţeni români la bordul aeronavei prăbuşite. Verificările continuă, având în vedere că elementele necesare procesului de identificare nu sunt complete. „Precizăm că până în prezent, misiunile diplomatice române din Spania, Franţa şi Germania nu au înregistrat nicio cerere de asistenţă din partea vreunui cetăţean român care să semnaleze faptul că avea rude sau prieteni la bordul aeronavei. Celulă de Criză a MAE român, misiunile diplomatice şi oficiile consulare române din Madrid, Barcelona, Paris, Berlin, Bonn şi München sunt în legătură permanentă cu autorităţile de resort din Spania, Franţa şi Germania”, se precizează în comunicatul MAE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS