10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecătoarea Marinescu, arestată pentru luare de mită

Judecătoarea Marinescu, arestată pentru luare de mită

Magistrata Carmen Marinescu a fost adusă ieri la Curtea de Apel Craiova, instanță care a hotărât arestarea preventivă a acesteia
Magistrata Carmen Marinescu a fost adusă ieri la Curtea de Apel Craiova, instanță care a hotărât arestarea preventivă a acesteia

Curtea de Apel Craiova a dispus, ieri, arestarea preventivă a judecătoarei Carmen Marinescu, președinta Tribunalului Olt, acuzată că a primit 200.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l elibera pe acesta din arest.
Procurorii Direcției Nați­o­nale Anticorupție (DNA) din Craiova au reținut că, în cursul anului 2011, judecătoarea Marinescu a primit mită de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, 200.000 de euro. În schimbul banilor, judecătoarea ar fi încercat să-l scoată din pușcărie pe Anghel, care era judecat de Tribunalul Olt într-un dosar de tentativă de omor. „Suspecta Marinescu Eugenia Carmen, magistrat judecător, a pretins și a primit, prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru – avocat în cadrul Baroului Olt, de la o persoană denunțătoare, suma de 200.000 de euro, pentru a dispune cercetarea în stare de libertate a unui inculpat din familia denunțătorului și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urma să judece cauza“, au explicat anchetatorii.
Aceștia au mai stabilit că, din cei 200.000 de euro, judecătoarea Marinescu și soțul său au achiziționat trei suprafețe de teren și o casă, două dintre aceste achiziții nefiind menționate în declarațiile de avere ale magistratului. În dosarul în care judecătoarea Marinescu este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă şi fals în declarații mai este cercetat și soțul magistratei, Severus Marinescu, dar și al patrulea inculpat, Ilie Bucă. Sâmbătă, procurorii au cerut și obținut arestarea preventivă a doi suspecți – Severus Marinescu și Dumitru Cismaru, iar Ilie Bucă este cercetat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
Judecătoarea Marinescu a fost reținută luni seară, iar ieri a fost dusă la Curtea de Apel cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea anchetatorilor și a dispus „arestarea preventivă a inculpatei Marinescu Eugenia Carmen pe o perioadă de 30 de zile, începând cu 24.03.2015“, după cum se arată în hotărârea judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi contestată de inculpata Carmen Marinescu la Curtea Supremă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS