10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis cere Parlamentului reexaminarea modificărilor la legea vânătorii şi a fondului cinegetic

Iohannis cere Parlamentului reexaminarea modificărilor la legea vânătorii şi a fondului cinegetic

Preşedintele Klaus Iohannis cere Parlamentului reexaminarea Legii de modificare şi completare a Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, spunând că intervenţiile legislative adoptate sunt de natură să aducă atingere dreptului de proprietate şi să afecteze protejarea unor specii cinegetice, scrie Mediafax.

„Intervenţiile legislative adoptate în cuprinsul acestei legi considerăm că sunt de natură să aducă atingere unor drepturi fundamentale prevăzute de Constituţie, cum este dreptul de proprietate, să afecteze protejarea unor specii cinegetice şi, în consecinţă, să antreneze declanşarea unei noi proceduri de infringement împotriva României. De asemenea, în opinia noastră, Legea privind modificarea şi completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, în forma transmisă la promulgare, ridică şi probleme de ordin tehnic – legislativ, precum şi de respectare a procedurii parlamentare de adoptare a legilor”, se arată în cererea de reexaminare.

Potrivit documentului, prin modificările aduse prevederilor articolului 4 alineatul (1) din Legea nr. 407/2006 (Art.I pct. 2 din legea transmisă la promulgare) se înlătură, pentru vânători, obligaţia de a avea consimţământul proprietarului terenului pe care se desfăşoară vânătoarea, al asociaţiei de proprietari sau al celui mandatat de aceştia în acest scop, instituindu-se, astfel, vânătorilor un drept de servitute legală asupra terenurilor aflate în proprietatea altor persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS