6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCE alocă 24 de milioane de euro programului multianual al României pentru azil, migraţie şi integrare

CE alocă 24 de milioane de euro programului multianual al României pentru azil, migraţie şi integrare

(Foto: agrointel.ro)
(Foto: agrointel.ro)

Comisia Europeană (CE) a aprobat astăzi 22 de programe multianuale pentru azil, migraţie şi integrare, printre acestea numărându-se şi cel al României, informează Mediafax.ro. Astfel, România va primi, în perioada 2014-2020, aproximativ 24 de milioane de euro din partea Uniunii Europene (UE) pentru aceste domenii.

Potrivit unui comunicat, CE a aprobat 22 de noi programe naţionale multianuale în cadrul Fondului pentru azil, migraţie şi integrare (AMIF) şi al Fondului pentru securitate internă (FSI) pentru perioada 2014-2020, cele două fonduri reprezentând împreună aproximativ 1,8 miliarde de euro. Alte 36 de programe naţionale vor fi aprobate mai târziu în cursul anului, au anunţat oficialii europeni. Printre cele 22 se numără şi programul multianual 2014-2020 al României, care va beneficia de o alocare de aproximativ 24 de milioane de euro din partea UE, cea mai mare parte a acestor fonduri, 21,9 milioane de euro, provenind din AMIF.

Pe lângă alocaţia AMIF, România va beneficia şi de o serie de sume suplimentare: 580.000 euro vor fi folosiţi pentru acţiunile de relocare, iar peste 1,9 milioane de euro vor fi destinaţi proiectelor de returnare şi reintegrare a migranţilor în ţările de origine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS