10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, pe primul loc în UE la numărul de pietoni morţi în accidente rutiere în 2014

România, pe primul loc în UE la numărul de pietoni morţi în accidente rutiere în 2014

(Foto: impactingorj.ro)
(Foto: impactingorj.ro)

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte numărul de pietoni morţi în accidente rutiere, la egalitate cu Letonia, se arată în raportul anual al UE privind siguranţa rutieră. Potrivit b1.ro, în acest document se arată că în România şi Letonia 39% din numărul persoanelor decedate în accidente rutiere sunt pietoni, în timp ce media europeană este de 22%. Potrivit raportului, cele mai multe accidente ale căror victime sunt pietonii – 69 la sută – se produc în zonele urbane.

De asemenea, cele două ţări înregistrează, alături de Bulgaria şi Lituania, cele mai multe decese în accidente – cu peste 90 de morţi la un milion de locuitori, în condiţiile în care rata medie de fatalitate în UE pentru 2014 este de 51 de decese rutiere la un milion de locuitori. Cele mai puţine decese în accidente rutiere au fost raportate în 2014, în Malta, Ţările de Jos, Suedia şi Regatul Unit, unde s-au înregistrat mai puţin de 30 de decese la un milion de locuitori.

La nivel european în 2014 au fost înregistrate 25.700 de decese în accidente rutiere în cele 28 de state membre, a arătat Violeta Bulc, comisarul european pentru Transport care a prezentat astăzi raportul la Bruxelles. Conform statisticilor europene, numărul de accidente a scăzut cu aproximativ unu la sută comparativ cu 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS