Acasă Actualitate A fost găsită una dintre cutiile negre ale avionului prăbuşit astăzi în...

A fost găsită una dintre cutiile negre ale avionului prăbuşit astăzi în Franţa

-

(Foto: independent.co.uk)
(Foto: independent.co.uk)

Ministrul de interne francez Bernard Cazeneuve a anunțat că a fost găsită una dintre cutiile negre ale avionului Airbus A320 al companiei Germanwings prăbușit astăzi în Alpii francezi, informează Agerpres.ro citând Reuters. „Una dintre cutiile negre, pe care am găsit-o la câteva ore de la prăbușirea avionului, va fi examinată imediat pentru a ajuta la avansarea rapidă a anchetei”, a declarat presei ministrul francez, precizând că locul prăbușirii va fi securizat în această seară pentru a asigura accesul serviciilor de urgență în zonă. Cazeneuve a anunțat că 300 de soldați și 350 de pompieri au fost desfășurați pentru a participa la acțiunile de căutare și de salvare la locul prăbușirii avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, accident aviatic soldat cu decesul a 150 de persoane. Potrivit ministrului francez, au fost trimise, de asemenea, 30 de elicoptere și un avion militar.

Un martor ocular care a observat avionul Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings cu puțin timp înainte ca acesta să se prăbușească în Alpii francezi relatează că aparatul zbura la o altitudine foarte joasă, dar nu a remarcat vreun alt element care să indice posibile probleme, consemnează agenția EFE. „Tot ce mi s-a părut straniu este că la acea altitudine nu avea cum să treacă de munți”, afirmă martorul, care este șeful unei fabrici de cherestea din localitatea franceză Prads-Haute-Bléone, în apropierea căreia s-a prăbușit avionul. Acesta mai spune că nu a observat fum ieșind din avion și nici nu a auzit zgomote neobișnuite, dar nu a auzit nici impactul aparatului cu solul, care s-a produs la circa zece kilometri depărtare de locul unde se afla în acel moment.

Autorităţile germane spun că nu există dovezi de terorism; Franța nu exclude nici o ipoteză

Poliția franceză a afirmat că nu există nici un supraviețuitor după prăbușirea avionului Airbus A320 al companiei Germanwings și se pare că va fi nevoie de multe zile pentru scoaterea trupurilor neînsuflețite de la locul tragediei, având în vedere zona muntoasă greu accesibilă. Potrivit poliției franceze, nu există în prezent nici o teorie referitoare la cauzele prăbușirii avionului. Guvernul francez nu exclude însă nici o ipoteză, nici măcar pe cea privind terorismul, în ancheta aflată în desfăşurare. În schimb, reprezentanţi ai autorităţilor germane au declarat pentru DPA că nu există dovezi inițiale privind un posibil act terorist.

Reamintim că un avion Airbus de tip A320, aparținând companiei Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa, ce asigura legătura între Barcelona (Spania) și Düsseldorf (Germania), s-a prăbușit astăzi în Alpii francezi, având la bord, potrivit celor mai recente informații, 150 de persoane – 144 de pasageri și șase membri ai echipajului.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Dialogurile roiesc în jurul banilor pe tot parcursul zilei. Vă vin bani, cadouri sau favoruri, fie din segmentul profesional, fie cineva...