12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarea Britanie vrea să participe la exerciţiile militare găzduite de România

Marea Britanie vrea să participe la exerciţiile militare găzduite de România

(Foto: puterea.ro)
(Foto: puterea.ro)

Minstrul britanic al Apărării, Michael Fallon, i-a transmis premierului român Victor Ponta interesul pentru consolidarea dialogului strategic cu România şi pentru extinderea cooperării, inclusiv prin participarea militarilor britanici la exerciţiile găzduite de România, informează Curierul Naţional citând un comunicat al Guvernului. „Oficialul britanic a manifestat interesul pentru consolidarea dialogului strategic cu România, mai ales în actualul context de securitate internaţională, precum şi pentru extinderea cooperării, inclusiv prin participarea militarilor britanici la exerciţiile găzduite de ţara noastră. Michael Fallon a exprimat, de asemenea, deschiderea pentru sprijinirea procesului de reformă a sectorului apărării în România”, se arată în comunicat.

Fallon şi Ponta au discutat şi despre evoluţiile în domeniul securităţii în vecinătatea de Est şi de Sud a Uniunii Europene, premierul român indicând că participarea României la dezvoltarea securităţii UE şi NATO rămâne o direcţie prioritară a politicii de apărare a ţării.

Ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, efectuează astăzi o vizită la Bucureşti, vizită în cadrul căreia se întâlneşte cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta şi cu omologul său român, Mircea Duşa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS