11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Republicii Moldova a convocat Consiliul Suprem de Securitate

Preşedintele Republicii Moldova a convocat Consiliul Suprem de Securitate

Nicolae Timofti, președintele Republicii Moldova (Foto: deschide.md)
Nicolae Timofti, președintele Republicii Moldova (Foto: deschide.md)

Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a convocat o şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate pentru luni dimineaţă, la ora 9:00, informează Mediafax.ro citând Unimedia. Şedinţa va avea ca temă principală discutarea unor probleme de siguranţă naţională în contextul evoluţiilor politice regionale, o referire la criza separatistă din Ucraina.

Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Republicii Moldova, a declarat că la reuniunea Consiliului Suprem de Securitate vor fi prezenţi inclusiv ministrul moldovean al Apărării, Viorel Cibotaru, ministrul de Externe, Natalia Gherman, ministrul de Interne, Oleg Bălan, precum şi directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Mihai Bălan.

În urmă cu câteva zile, Nicolae Timofti atrăgea atenţia asupra faptului că actuala situaţie regională prezintă riscuri pentru securitatea Republicii Moldova, pledând pentru apropierea ţării de NATO, dar şi pentru relaţii bune cu Rusia.

Conflictul separatist din ţara vecină, Ucraina, izbucnit în martie 2014 în regiunile Doneţk şi Lugansk, s-a soldat până acum cu peste 6.000 de morţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS