11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcov a demisionat din funcţia de ministru al Finanţelor

Vâlcov a demisionat din funcţia de ministru al Finanţelor

 

Darius Vâlcov i-a înaintat, duminică, premierului Victor Ponta demisia din funcţia de ministru al Finanţelor, pentru acest post nefiind încă nominalizat un înlocuitor. „Premierul va mai amâna câteva zile nominalizarea unui nou ministru, în aşteptarea finalizării proiectului noului Cod Fiscal”. Ponta a precizat că i-a acceptat demisia lui Vâlcov, dar i-a cerut să prezinte totuşi în Guvern noul Cod Fiscal şi noul Cod de Procedură Fiscală.  Informaţia a fost confirmată de premierul Victor Ponta, care a susţinut, într-o intervenţie la România TV, că Vâlcov a demisionat la prânz şi că el l-a anunţat despre acest lucru duminică după-amiază pe preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă a vorbit cu Iohannis înainte ca acesta să transmită solicitarea ca Vâlcov să fie revocat, Ponta a susţinut că nu ştie exact „succesiunile”, dar că a vorbit tot duminică după-amiaza cu şeful statului şi că i-a spus ce a discutat cu Vâlcov, precum şi că îl va consulta în prealabil când va avea o propunere pentru postul de ministru al Finanţelor.

Duminică după-amiaza, Preşedinţia a transmis un comunicat în care preşedintele Klaus Iohannis îi solicită premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcţia de ministru al Finanţelor a lui Darius Vâlcov, menţionând că s-ar fi aşteptat ca Vâlcov să demisioneze, având în vedere că procurorii DNA  au dispus efectuarea urmăririi penale.

„Având în vedere că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de ministrul Finanţelor, domnul Darius Vâlcov, m-aş fi aşteptat ca domnul Vâlcov să demisioneze din funcţie, înţelegând că afectează activitatea şi credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a întâmplat. În această situaţie, solicit premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcţia de ministru al Finanţelor a domnului Darius Vâlcov”, spune preşedintele Iohannis în mesaj, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Ministrul Darius Vâlcov a fost audiat, vineri seară, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că este suspect de trafic de influenţă.

La ieşirea din sediul DNA, Vâlcov a spus că este nevinovat şi a negat că ar fi luat mită.

În acelaşi dosar, mai sunt urmăriţi penal şi primarul din Slatina, Minel Prina, în cazul căruia instanţa supremă a decis, sâmbătă seară, să fie plasat în arest la domiciliu, precum şi Lucian Petruţ Suşală, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firmă administrată de Primăria Slatina. În cazul acestuia, instanţa supremă a decis arestarea preventivă.

Prina este suspectat de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, în timp ce Suşală este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, evaziune fiscalăş şi spălare de bani.

Anchetatorii au dispus, în acelaşi dosar, cercetarea sub control judiciar a lui Bogdan Petrică Timofte şi a lui Cristian Constantin Tomescu. Ambii sunt suspectaţi de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, evaziune fiscală şi spălare de bani.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS