Acasă Actualitate Taxa de trecere a Podului Feteşti - Cernavodă va fi plătită electronic

Taxa de trecere a Podului Feteşti – Cernavodă va fi plătită electronic

-

(Foto: auto-bild.ro)
(Foto: auto-bild.ro)

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) va implementa un sistem informatic pentru colectarea electronică a tarifului de trecere a podurilor dunărene din Stația de Taxare de la Fetești-Cernavodă, pe Autostrada A2, București – Constanța, informează evz.ro. Potrivit CNADNR, sistemul informatic va înlocui achitarea tarifului de trecere cu oprire la barieră, iar utilizatorii vor putea opta pentru achitarea tarifului în afara Stației, în avans sau până la ora 24 a zilei următoare. Astfel, utilizatorii vor avea putea achita tariful prin SMS transmis la un număr scurt, prin achitarea tarifului de trecere prin rețeaua de parteneri autorizați ai CNADNR SA şi prin utilizarea cardului bancar, în urma configurării unui cont într-un portal web şi printr-o aplicație pentru mobil puse la dispoziție de CNADNR SA.

Faza inițială a lucrărilor a implicat introducerea sistemului de recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare (ANPR), printr-o serie de camere video poziționate în Agenția de Încasare, atât în punctul de intrare, cât şi ieșire pentru a asigura identificarea şi clasificarea conform categoriei din care face parte fiecare vehicul, precum şi realizarea marcajelor rutiere, această etapă fiind finalizată. Camerele identifică trecerea automobilului, aplicând o marcă temporară şi coordonatele GPS.

ȘTIRI VIDEO GdS

Sportul, între pasiune, sacrificii și devotament

După ce săptămâna trecută am reușit un prim interviu inedit, de acasă, cu antrenorul echipei masculine de handbal a Universității Craiova, Cătălin...