Radu Mazăre a fost reţinut pentru 24 de  ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de luare de mită. În urmă cu câteva minute el a ieşit din sediul DNA cu cătuşele la mâini.

Primarul Constanţei a fost audiat peste şase ore de procurorii anticorupţie din Bucureşti. La intrarea la DNA, Radu Mazăre a declarat că a fost chemat în reclamaţia pe care i-a făcut-o ANI şi Horia Georgescu de incompatibilitate. „Nu ştiu ce acuzaţii mi se vor aduce. A mai fost făcută o reclamaţie similară în 2009, a fost anchetată, atunci au spus totul e în regulă, acum, probabil pe aceeaşi reclamaţie, vor fi aduse alte acuzaţii. (…) Are legătură cu faptul TV Neptun şi ziarul Telegraf au câştigat nişte licitaţii, la ele fiind acţionar Strutinsky şi eu sunt acţionar cu Strutinsky la Hotelul Flora„, a afirmat Radu Mazăre.

Întrebat ce face cu bagajul, edilul Constanţei a spus e pregătit pentru orice. ‘Sunt de zece ani pregătit pentru orice. (…) În viaţă e bine fii pregătit pentru orice’, a susţinut el şi a spus că are în gentunţă: un trening, o cruce, o carte şi ceva de mâncare.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.