11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 16 – 29 martie, pentru regiunea Olteniei, dar şi pentru zona de munte.

În Oltenia, la începutul intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice, apoi vor marca o scădere uşoară, media regională a maximelor ajungând la 8 grade, pe 18-19 martie, scrie Mediafax. În următoarele două-trei zile vremea se va încălzi, iar temperaturile medii diurne vor atinge 12…13 grade. În a doua săptămână, regimul termic va fi apropiat de cel obişnuit în această perioadă, maximele oscilând, în medie, între 9 şi 12 grade, cu cele mai scăzute valori între 24 şi 26 martie. Temperaturile nocturne vor fi preponderent negative în prima săptămână, apoi vor deveni uşor pozitive. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare în intervalul 18-19 martie, când acestea vor fi mixte, dar şi după data de 22 martie, când, pe arii extinse vor cădea mai ales ploi, în general slabe cantitativ.

La munte, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit între 18 şi 20 martie, când temperaturile medii diurne vor fi negative, iar cele nocturne se vor apropia de pragul gerului. În restul intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice şi se vor încadra, în medie, între 2 şi 4 grade ziua, şi între -6 şi -3 grade în timpul nopţilor.

În primele două zile vremea va fi în general frumoasă, apoi vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, pe arii mai extinse în intervalul 18-19 martie şi după data de 22 martie.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS