11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu, decorat în Republica Moldova

Traian Băsescu, decorat în Republica Moldova

Preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, a semnat un decret privind conferirea Ordinului „Ştefan cel Mare”, decoraţia militară supremă a Republicii Moldova, lui Traian Băsescu, pentru sprijinul constant acordat Chişinăului şi pentru contribuţia sa la promovarea securităţii şi democraţiei în regiune.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale de la Chişinău, preşedintele Nicolae Timofti, a semnat, vineri, un decret privind conferirea Ordinului „Ştefan cel Mare” fostului preşedinte al României, Traian Băsescu. Distincţia i-a fost acordată lui Traian Băsescu „în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la promovarea stabilităţii, securităţii şi democraţiei în regiune şi pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securităţii şi asigurării ordinii publice”, se arată în comunicat.

Ordinul „Ştefan cel Mare” este decoraţia militară supremă a Republicii Moldova, conform Legii nr. 1123 din 30.07.1992 cu privire la distincţiile de stat ale Republicii Moldova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS