20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia, condamnată la CEDO să acorde despăgubiri pentru cinci deţinuţi, printre care şi un român

Grecia, condamnată la CEDO să acorde despăgubiri pentru cinci deţinuţi, printre care şi un român

(Foto: trm.md)
(Foto: trm.md)

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat Grecia pentru tratamente inumane și degradante aplicate unor deținuți greci și străini, aflați în închisorile elene, informează realitatea.net. Potrivit agenției elene de presă ANA-MPA, CEDO a decis acordarea de despăgubiri pentru prejudicii morale, costuri și cheltuieli în valoare de 82.600 de euro. Cazul privește trei cetățeni greci, un cetățean român și unul bulgar, care s-au plâns de condițiile de detenție din închisorile din Korydallos, Larissa și Diavata.

Reclamanții s-au plâns de închisorile supraaglomerate, de condițiile insalubre, de detenția în celule nemobilate, neîncălzite și fără lumină, precum și de mirosul insuportabil din închisoare, provocat de gunoiul aruncat în curte pe ferestrele din celule.

CEDO a decis că Grecia a încălcat articolul 3, din Convenția pentru Apărarea Drepturilor Omului și a ordonat acordarea de despăgubiri reclamanților.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS