11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFilmul "Aferim!" a fost lansat oficial în cinematografele din România

Filmul „Aferim!” a fost lansat oficial în cinematografele din România

Filmul „Aferim!”, premiat la Festivalul Internațional de Film de la Berlin cu trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, a fost lansat oficial joi seara, la București, în cadrul a trei premiere de gală, transmite Agerpres.

Printre participanți la evenimentul lansării s-au numărat ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, actorii Ana Ularu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia, Medeea Marinescu, Florin Piersic Jr., Maria Obretin, Victor Rebengiuc, Luminița Gheorghiu, Ioana Flora, Constantin Cotimanis, regizorii Dan Chișu, Ana Lungu.

„Aferim!”, în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma). Pelicula este o producție Hi Film, în coproducție cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films si cu participarea HBO România.

„Aferim!” este distribuit de Micro Film în colaborare cu Parada Film.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS