10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateToni Greblă, cercetat în libertate

Toni Greblă, cercetat în libertate

Judecătorii ÎCCJ au decis, astăzi, să nu emită mandat de arestare pe numele fostului judecător al CCR Toni Greblă, potrivit realitatea.net. Procurorii DNA ceruseră mandat de arest la domiciliu pe numele acestuia. Greblă este acuzat de fapte de corupţie.

Potrivit hotărârii luate de judecători, instanţa „respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul GREBLĂ TONI. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru procuror şi pentru inculpat”.

Fostul senator Toni Greblă a declarat, la ieşirea din arest, că este nevinovat. Procurorii îl acuză că ar fi încercat să vândă prin interpuşi un număr de 50 de capre care i-ar aparţine. Greblă deţine o fermă de animale în Gorj, fostul judecător fiind acuzat că s-ar fi implicat în afaceri, lucru incompatibil cu statutul de ales şi membru al Curţii Constituţionale a României. „Eu am spus de la început că sunt nevinovat. Mandatul a expirat. Procurorul a solicitat o măsură de arest la domiciliu. Aștept. Niciun om zdravăn la cap nu se apucă să facă în perioada aceasta comerț. Caprele nu sunt proprietatea mea. În noiembrie 2011, finul meu a venit cu un cadou pentru soția mea, cu cele două rochii. Condițiile din arest sunt condițiile în arest, dar sunt suportabile. Acum sunt ca orice persoană care merge pe stradă, după ce mi-am dat demisia. Sunt o persoană privată și mă comport ca toți oamenii normali”, a spus Toni Greblă. Fostul judecător al Curţii Constituţionale a României este urmărit penal de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru următoaele acuzaţii: trafic de influență, în formă continuată; efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (2 infracțiuni); constituirea unui grup infracțional organizat (în forma constituirii și în vederea pregătirii infracțiunnii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS