3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Iohannis a acordat Drapelul de luptă Bazei Militare 99 Deveselu

Preşedintele Iohannis a acordat Drapelul de luptă Bazei Militare 99 Deveselu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat un decret privind acordarea Drapelului de luptă Bazei Militare 99 Deveselu, judeţul Olt. Acordarea, prin decret prezidenţial, a Drapelului de Luptă către Baza militară 99 de la Deveselu din judeţul Olt reprezintă primul pas către recunoaşterea oficială a caracterului special pe care unitatea menţionată îl va avea, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.
Drapelul de luptă va fi oficial înmânat reprezentanţilor Bazei militare româno-americane de la Deveselu la o dată ce va fi anunţată ulterior, acest lucru urmând a avea loc în cadrul unei ceremonii oficiale. Acordul bilateral privind amplasarea scutului antirachetă pe teritoriul României a fost semnat în anul 2011 la nivelul miniştrilor de externe ai României şi SUA.
Sistemul terestru de apărare antirachetă din România va fi aproape identic cu cel folosit pe distrugătoarele şi crucişătoarele cu capacităţi antirachetă Aegis ale Forţelor Navale. Sistemul este conceput pentru a detecta, urmări, acţiona împotriva şi a distruge în zbor rachete balistice. Baza militară de la Deveselu ocupă aproape 174 de hectare. Amplasamentul constă dintr-un sistem radar şi sistemul de comandă, control şi comunicaţii aferent. Separat, el va găzdui mai multe module de lansare care conţin sisteme de interceptare SM-3, iar personalul va fi reprezentat de circa 200 de militari, angajaţi civili şi personal contractant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS