27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo în Oltenia şi la munte în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo în Oltenia şi la munte în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 9 – 22 martie, pentru regiunea Olteniei şi pentru zona de munte.

În prima săptămână, regimul termic diurn va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă din an, concretizat prin maxime de 7…10 grade, în medie regională, şi minime între -2 şi 2 grade, potrivit Mediafax. În intervalul 16 – 22 martie valorile termice vor marca o creştere uşoară şi treptată faţă de sfârşitul primei săptămîni, astfel încât mediile diurne vor ajunge în jurul a 11 grade, în timp ce minimele nocturne vor continua să oscileze în jurul pragului de îngheţ. Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai ridicată în intervalele 12 – 15 martie şi 16-17 martie, dar pe arii restrânse vor fi ploi slabe şi în cea de-a doua săptămână.

În zona de munte, la începutul intervaluIui, dar şi în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic normal, cu medii ale maximelor de 1…4 grade şi ale minimelor de -6…-3 grade. Ceva mai rece va fi intervalul 12-16 martie, când media temperaturilor maxime va fi negativă, iar pe timpul nopţilor valorile termice medii vor coborî spre -8 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi mai ridicată în a doua parte a primei săptămâni, în special în intervalul 12-13 martie, când în zonele înalte vor predomina ninsorile. În a doua săptămână, temporar, vor fi ploi, lapoviţe şi ninsori slabe. Vor fi condiţii de formare a poleiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS